Vandrarhemmet Fridhem

Välkommen att boka

Vandrarhemmet Fridhem är öppet för bokningar.
Klicka här för att boka!

Vi finns i ett naturskönt område i Vännäs, 29 km utanför Umeå. Fridhem ligger på Vännäs Läger, ett tidigare militärområde, omgiven av tallskog i en avstressande miljö. På gården hittar du fotbollsplan, lekplats och i närheten motions-/skidspår. En bit nedanför gården finns beachvolleyplaner och idrottshall. Fridhem ligger med gångavstånd till centrum, där du hittar bl a mataffärer och en bit därifrån ett av Norrlands största utomhusbad.

Vandrarhemmets telefon är 072 223 56 46. Det går också bra att maila vandrarhem@fridhem.info.

Gratis tillgång till wifi och kök med spis, kyl, frys och diskbänk.

Om vistelsen hos oss

Hur kommer man till Vandrarhemmet Fridhem?

Tåg och buss: När du kommer till Vännäs järnvägsstation, följ cykel- och gångbanan längs järnvägen söderut. Gå under järnvägen och fortsätt cykel- och gångbanan mot Liljaskolan. Fortsätt förbi Liljaskolan och sväng in på Lägervägen. Följ skyltning.

Bil: Från väg 92, sväng av vid skylt med vandrarhemssymbol. Efter 1 km sväng höger in på Lägervägen, följ skyltning.

Från samhället: Följ Pengsjövägen till korsning Fällforsvägen (se skylt). Sväng höger. Följ Fällforsvägen, sväng sedan höger efter järnvägsviadukten in på Västra Järnvägsgatan (se skylt). Följ vägen fram till Lägervägen. Sväng vänster in på Lägervägen och fortsätt fram till Fridhem.

Om Fridhem

Fridhem består av fyra kulturhistoriska byggnader från 1900-talet. Det är en gammal militäranläggning och blev Västerbottens 1:a regemente som var aktivt från år 1900-1909. Den byggnad som nu fungerar som vandrarhem användes som underofficersbyggnad och var en del av officersgården. Efter knappa tio år flyttades anläggningen till Umeå. 1981 tog Missionssällskapet Bibeltrogna vänner sig an gården. 3 av 4 byggnader renoverades och platsen gjordes till en missionsgård. Fridhem ägs av ELM-Nord som är en är en del av ELM-BV (Evangelisk Luthersk Mission – Bibeltrogna vänner).